Tipuri de zbor

Tipuri de zbor

La noi poți alege! Și pentru ca avem mai multe tipuri de zbor cu parapanta, te poți decide dacă îți dorești un zbor de inițiere sau vrei un zbor mai lung. Iar dacă spiritul tău de aventură te împinge către un zbor de cross country, poți găsi fix ce ți se potrivește.Cel mai popular este un zbor de inițiere (basic) datorită accesibilității, costului mai mic și timpului total de care ai nevoie. Se adresează în special acelora dintre voi care gustă pentru prima dată frumusețea zborului liber – zborul cu parapanta.Un zbor de durată (termic) este un zbor destinat în special acelora dintre voi care au experimentat deja plăcerea zborului și vor mai mult: mai mult timp de stat în aer, mai sus, mai departe !

Zbor de inițiere (basic)

Este cel mai popular tip de zbor datorită accesibilității și costurilor reduse. Se adresează în special acelora dintre voi care gustă pentru prima dată frumusețea zborului liber – zborul cu parapanta. Vă propunem așadar un zbor calm de la Bunloc sau Poiana Brașov în condiții de maxim confort și siguranță. Numai pentru cei curajoși (și fără rău de mișcare) avem şi varianta “adrenaline” în care vom încerca împreună spirale accentuate și alte manevre, trăind la maxim senzația. 
Dacă vom decola de la Vârful Bunloc din Săcele – avem nevoie in total de aprox. 60 min (inclusiv urcarea și pregătirea zborului) cu un timp de zbor de 10-15 min. În varianta vârfului Postăvaru din Poiana Braşov – avem nevoie de 60 minute in total cu un timp aerian de aproximativ 10-15 min. Filmarea cu camere de acțiune și pozele le veți primi pe email, prin transfer.

Zbor de durată (termic)

Este un zbor destinat în special acelora dintre voi care au gustat deja plăcerea zborului și vor mai mult. Mai mult timp de stat în aer, mai sus, mai departe ! Folosindu-ne de curenții ascendenți putem urca fără probleme la peste 2000 m, putem traversa văi și păduri, putem pluti peste vârfurile munților. Este un alt fel de de experiență pentru care însă trebuie sa fiți pregătiți ! Un astfel de zbor se poate practica din Aprilie până în Septembrie și numai în anumite zile, cu decolare după ora 11.00. Dacă decolăm de la Bunloc, Priseaca sau Poiana Brașov durata zborului este de min 30 – max 60 min, cu un timp total necesar de 2 ore.

„Walk & Fly”

Un zbor rar, destinat iubitorilor de munte și mers pe jos. Pentru că parapanta este până la urma un sport de munte ne-am gândit să vă dăm posibilitatea de a combina zborul cu drumeția montană ! Vom alege de această dată Măgura Branului sau  Cheia/Muntele Rosu. Vom ajunge cu mașina până în satul Măgura după care urmează 40 minute de mers pe jos până la decolare. Un zbor de minim 15 min care se poate extinde până la o oră dacă avem parte de curenți ascendenți  Aterizarea la mașină sau cabana din vale va face cu siguranță aventura memorabilă! Avem nevoie de minim 3 participanți și o zi bună de zbor !