Tipuri de zbor

Află ce tip de zbor ți se potrivește cel mai bine

Tipuri de zbor cu parapanta

La noi poți alege!

Și pentru că avem mai multe tipuri de zbor cu parapanta, te poți decide dacă îți dorești un zbor de inițiere sau vrei un zbor mai lung. Iar dacă spiritul tău de aventură vrea să combine drumeția montană cu zborul vei alege un tip de zbor Walk&Fly. Dar, oricare ar fi alegerea ta la ZborParapanta

-poți găsi fix ce ți se potrivește-

Aceste tipuri de zbor se vor împleti întotdeauna cu alegerea corectă a locației. Astfel, vara vom fi preponderenent la Bunloc unde poți alege un zbor de inițiere sau de durată dar și la Postăvaru unde vom merge exclusiv pentru zborurile de durată. Iarna însă și zborurile de inițiere și zborurile de durată vor fi efectuate cu precădere din Postăvaru.

Zbor de initiere (basic)

Este un zbor pentru aceia dintre voi care gustă pentru prima dată frumusețea zborului liber – zborul cu parapanta. Vă propunem așadar un zbor calm de la Bunloc sau Poiana Brașov în condiții de maxim confort și siguranță. Dacă vom decola de la vârful Bunloc din Săcele – avem nevoie in total de aprox. 60 min (inclusiv urcarea și pregătirea zborului) cu un timp de zbor de 10-15 min. În varianta vârfului Postăvaru din Poiana Braşov – avem nevoie de 60 minute in total cu un timp aerian de aproximativ 10-15 min.

Zbor de durată (termic)

Este un zbor pentru aceia dintre voi care vor mai mult. Mai mult timp de stat in aer, mai sus, mai departe. Folosindu-ne de curenții ascendenți putem urca fără probleme la peste 2000 m, putem traversa văi și păduri, putem pluti peste vârfurile munților. Este un alt fel de de experiență pentru care însă trebuie sa fiți pregătiți! Vă așteptăm la un zbor de durată din Aprilie până în Septembrie. Vom decola de la Bunloc, Priseaca sau Poiana Brașov durata zborului este de min 30 – max 60 min, cu un timp total necesar de 2 ore.

walk & fly

Este un zbor rar, destinat iubitorilor de munte și mers pe jos. Pentru că parapanta este până la urma un sport de munte ne-am gândit să vă dăm posibilitatea de a combina zborul cu drumeția montană! Ca și locație vom alege de această dată Șaua Măgurii. Vom ajunge cu mașina până în satul Măgura după care urmează 40 minute de mers pe jos până la decolare. Un zbor de minim 15 min care se poate extinde până la o oră dacă avem parte de curenți ascendenți. Avem nevoie de minim 3 participanți și o zi bună de zbor !