Termeni si conditii

Află aici despre termeni și conditii minime pentru zborul cu parapanta în tandem.

termeni si conditii pentru zborul cu parapanta in tandem

HAPPY CLOUD

Termeni si conditii pentru zborul cu parapanta în tandem.

Introducere – Prezentul document reprezintă termeni si conditii prin care echipa Happy Cloud desfășoară zboruri în tandem cu parapanta. Accepul acestora reprezină o condiție minimă obligatorie pentru pasagerii unui zbor cu parapanta în tandem sau care participă la un curs de instruire în vederea obținerii licenței de pilot parapantă. Vă rugăm citiți cu atenție acești termeni si conditii.

Echipa Happy Cloud este formată din piloți profesioniști, certificați pentru zborul cu pasageri sau piloți instructori de parapantă cu sute de ore de zbor și mulți ani de experiență. Toate echipamentele cu care veți zbura sunt certificate și omologate pentru zborul cu pasageri.

Cap.1 Condițiile minime de eligibilitate pentru pasageri

1.1. Greutate. Pasagerul trebuie sa aibă greutatea cuprinsă între 35-100 kg

1.2. Vârstă. Nu există limită de vârsta nici superioară nici inferioară, dar copiii vor zbura numai cu acordul scris al părințiilor. Al ambilor.

1.3. Condiție fizică. Nu este nevoie de o pregătire fizica prealabilă, dar pasagerii trebuie sa fie pregătiți sa facă câțiva pași în alergare pentru decolare și încă câțiva pași pentru aterizare.

1.4. Echipamentul minim constă în: bocanci sau pantofi sport cu talpa aderentă, pantaloni lungi si bluză cu mâneca lungă (chiar și vara). Iarna, trebuie să vă îmbrăcați adecvat anotimpului, ideal fiind un costum de ski. Restul echipamentului de zbor vă va fi furnizat de noi.

1.5. Decolarea parapantei. Pentru decolare pasagerii trebuie să poată alerga câțiva pași așa cum va fi instruit de către pilot. La parapantă nu sărim, nu ne aruncăm și nu cădem în gol. Decolarea se face de obicei de pe o pantă înierbată.

1.6. Aterizarea parapantei. Pentru aterizare, de asemenea pasagerii trebuie să poată alerga câțiva pași, în picioare atunci cîn va fi solicitat de către pilot.

1.7. Filmarea zborului și poze. În funcție de tipul de zbor ales, pasagerii beneficiaza de filmarea zborului și poze, de obicei incluse in prețul zborului. Pasagerii le vor primi pe email in termen de max 48 ore, folosind un site de transfer online. Le vom păstra apoi în arhiva noastră pentru încă 30 de zile, timp în care se pot retrimite. După expirarea acestui termen ele se vor șterge definitiv.

Cap.2 Rezervarea unui zbor – programarea și anularea zborului cu parapanta

2.1. Rezervarea inițială: Un zbor cu parapanta se poate rezerva oricând telefonic, prin email sau direct de pe unul din site-urile noastre, completând un formular de rezervare. În funcție de dorințele pasagerilor și disponibilitatea piloților noștrii vă vom programa la cea mai convenabilă oră, de comun acord.

2.2. Confirmarea zborului: Zborul cu parapanta este strict dependent de condițiile meteo, în special de direcția și intensitatea vântului. Ca urmare, orice rezervare făcută la noi va trebui re-confirmată cu maxim 48 ore înaintea efectuării zborului. Vă rugăm să ne contactați, în cazul în care nu am facut-o noi între timp cu o zi înaintea datei programate.

2.3. Re-planificarea sau anularea zborului: Siguranța dumneavoastră este prioritară pentru noi !Deși facem eforturi pentru a minimiza cazurile în care clienții vin la zbor și condițiile nu sunt prielnice se poate întâmpla ca vremea să se schimbe brusc. În acest caz piloții vor lua decizia să amâne sau să anuleze zborul. Este o chestiune de siguranță pe de o parte, și de decizie a fiecărui pilot în parte, decizie pe care nu dorim și nu putem să o influențăm. Ca atare ne rezervăm dreptul de a reprograma sau anula zborul în orice moment, dacă condițiile meteo nu sunt propice. Echipa Happy Cloud nu poate rambursa eventualele costuri cu transportul sau cazarea în cazul anulării sau amânării zborului din cauza condițiilor meteo.

Cap.3 Voucher cadou – condiții de folosire și returnare

3.1. Definiții. Un voucher cadou reprezintă practic un zbor pre-plătit pentru care vă vom emite un document electronic cu un cod unic (voucher-ul), împreună cu factura fiscală aferentă.

3.2. Valabiltate și eligibilitate. Voucherul cadou este valabil 360 de zile din momentul emiterii și se poate folosi o singură dată pentru UN zbor cu parapanta în tandem, pe baza prezentării fizice a acestuia sau a codului unic care va fi validat. Voucherul nu este nominal și se poate tranfera oricărui pasager care îndeplinește condițiile de la cap. 1

3.3. Achiziție. Voucherul se poate achiziționa online prin completarea formularului numit “voucher cadou” folosind unul din site-urile noastre ( http://happycloud.ro, https://zborparapanta.ro, http://zbortandem.ro ) sau click aici sau se poate cumpăra fizic de la sediul nostru. La achiziționarea online veți primi un email cu termeni si conditii de utilizare, detaliile de plată (IBAN) iar dumneavoastră va trebui să efectuați plata prin transfer bancar, în suma agreată conform tipului de zbor ales și a locației aleasă. Odată confirmată plata veți primi tot pe email voucherul (cu un cod unic) în format electronic împreună cu factura aferentă. Rezervarea zborului decurge conform cap. 2.

3.4. Rambursarea contravalorii voucher-ului. După expirarea valabilității voucherului, acesta nu se mai poate returna. În termenul de valabilitate al voucher-ului (360 zile de la data emiterii) acesta se poate returna, iar clientul va primi în cont contravaloarea intergrală a acestuia numai în condițile în care: au fost făcute 3 programări succesive, clientul final s-a prezentat de fiecare dată la locatția și ora stabilite dar de fiecare dată zborul a fost anulat din cauza condițiilor meteo nefavorabile sau a indisponibilității pilotului. Deși nu se poate anula din alte motive, voucherul se poate transfera unei terțe persoane.

Cap.4 Siguranța zborului – obligații și răspunderi legale are prestatorului si ale clienților

Când vorbim de siguranța zborului avem în vedere trei aspecte: echipamentul folosit de noi, experiența piloților și alegerea corectă a condițiilor de zbor.

4.1. Echipamentul nostru. Zburăm numai cu echipament certificat și omologat, înțelegând prin aceasta parapantă, seletă cu protecție la impact, cască și pentru un plus de siguranță și o parașută de rezervă adecvată zborului în tandem. Pasagerii pot solicita oricând inspectarea echipamentelor de siguranță (parașută de rezervă, cască, protectorul seletei, etc.)

4.2. Piloții noștri. Toți cei cu care veți zbura în tandem sunt licențiați în zborul cu pasageri sau au calificarea de instructori de parapantă, au minim 8 ani de experiență în zborul cu pasageri și un minim de 1000 zboruri. Pasagerii au dreptul de a solicita oricând licența piloțiilor cu care zboară.

4.3. Alegerea condiției de zbor. Nu vom efectua în zborul cu pasageri manevre periculoase sau în afara anvelopei de zbor a aeronavei și ne vom asigura în permanență că nu vom zbura deasupra zonelor periculoase sau interzise. Dacă condițiile de zbor nu sunt optimă ne rezervăm dreptul de a amâna sau chiar anula decolarea în orice moment, la libera discreție a pilotului.

4.4. Limitări de responsabilitate. Cu toate precauțiile enumerate mai sus, ca în orice sport, pot apărea incidente și foarte rar accidente. Decizia de a zbura cu parapanta în tandem aparține în ultimă instanță pasagerilor  (sau a reprezentanților legali în cazul minorilor) iar aceștia trebuie să își asume implicit și riscurile asociate practicării acestui sport așa cum sunt menționate în acest document. In aceste condiții, compania noastră și implicit site-urile http://happycloud.ro, https://zborparapanta.ro si http://www.zbortandem.ro, precum și piloții noștri ca persoane fizice nu pot fi făcuți responsabili pentru eventualele accidentări ale pasagerului iar acesta din urmă nu va solicita din partea noastră despăgubiri în caz de accident.

Cap.5 Termeni si conditii de plată

5.1. Plata cash. După efectuarea zborului pasagerii pot achita cash contravaloarea agereată în prealabil și comunicată în scris pe site. Se va elibera bon fiscal.

5.2. Plata prin transfer bancar. Pentru voucherele comandate online și achitate în avans plata se va face în contul societății noastre, afișat pe site. Se va emite factură fiscală pe numele clientului persoană fizică sau al unei societăți comerciale române.