ZborParapanta

termeni si conditii

pentru zborurile cu parapanta in tandem

ZBOR PARAPANTA – Termeni si conditii.

Introducere – Prezentul document reprezintă termeni si conditii prin care echipa Zbor Parapanta (membra a Happy Cloud) desfășoară zboruri în tandem cu parapanta, cursuri de zbor cu parapanta sau organizează ture de navigație cu velierul. Accepul acestora reprezină o condiție minimă obligatorie pentru pasagerii unui zbor cu parapanta în tandem sau care participă la un curs de instruire în vederea obținerii licenței de pilot parapantă. Vă rugăm citiți cu atenție acești termeni si conditii.

Echipa Happy Cloud este formată din piloți profesioniști, certificați pentru zborul cu pasageri sau piloți instructori de parapantă cu sute de ore de zbor și mulți ani de experiență. Toate echipamentele cu care veți zbura sunt certificate și omologate pentru zborul cu pasageri având reviziile la zi.

Happy Cloud, ZborParapanta, ZborTandem și Transylvaniafly sunt mărci ale companiei DTS Strategies & Solutions s.r.l. CUI 21980640, Adresa: Str. Cetatea de Balta 116, Bl.8, Apt. 17, Bucuresti, Sector 6.

Cap.1 Termeni si conditii  – Condițiile minime de eligibilitate pentru pasageri

1.1. Greutate. Pasagerul trebuie sa aibă greutatea cuprinsă între 35-100 kg

1.2. Vârstă. Nu există limită de vârsta nici superioară nici inferioară, dar copiii vor zbura numai cu acordul scris al părințiilor. Al ambilor.

1.3. Condiție fizică. Nu este nevoie de o pregătire fizica prealabilă, dar pasagerii trebuie sa fie pregătiți sa facă câțiva pași în alergare pentru decolare și încă câțiva pași pentru aterizare.

1.4. Echipamentul minim constă în: bocanci sau pantofi sport cu talpa aderentă, pantaloni lungi si bluză cu mâneca lungă (chiar și vara). Iarna, trebuie să vă îmbrăcați adecvat anotimpului, ideal fiind un costum de ski. Restul echipamentului de zbor vă va fi furnizat de noi.

1.5. Decolarea parapantei. Pentru decolare pasagerii trebuie să poată alerga câțiva pași așa cum va fi instruit de către pilot. La parapantă nu sărim, nu ne aruncăm și nu cădem în gol. Decolarea se face de obicei de pe o pantă înierbată vara si acoperita de zăpada iarna.

1.6. Aterizarea parapantei. Pentru aterizare, de asemenea pasagerii trebuie să poată alerga câțiva pași, în picioare atunci cîn va fi solicitat de către pilot.

1.7. Filmarea zborului și poze. În funcție de tipul de zbor ales, pasagerii beneficiaza de filmarea zborului și poze, de obicei incluse in prețul zborului. Pasagerii le vor primi pe email in termen de max 48 ore, folosind un site de transfer online. Le vom păstra apoi în arhiva noastră pentru încă 30 de zile, timp în care se pot retrimite. După expirarea acestui termen ele se vor șterge definitiv.

 Cap.2 Termeni si conditii – Rezervarea unui zbor – programarea și anularea zborului cu parapanta

2.1. Rezervarea inițială: Un zbor cu parapanta se poate rezerva oricând telefonic, prin email sau direct de pe unul din site-urile noastre, completând un formular de rezervare. În funcție de dorințele pasagerilor și disponibilitatea piloților noștri vă vom programa la cea mai convenabilă oră, de comun acord.

2.2. Confirmarea zborului: Zborul cu parapanta este strict dependent de condițiile meteo, în special de direcția și intensitatea vântului. Ca urmare, orice rezervare făcută la noi va trebui re-confirmată cu maxim 48 ore înaintea efectuării zborului. Vă rugăm să ne contactați, în cazul în care nu am făcut-o noi între timp cu o zi înaintea datei programate.

2.3. Re-planificarea sau anularea zborului: Siguranța dumneavoastră este prioritară pentru noi. Deși facem eforturi pentru a minimiza cazurile în care clienții vin la zbor și condițiile nu sunt prielnice se poate întâmpla ca vremea să se schimbe brusc. În acest caz piloții pot lua decizia să amâne sau să anuleze zborul. Este o chestiune de siguranță pe care fiecare pilot o va decide pe baza experienței sale, decizie pe care nu dorim și nu putem să o influențăm. Ca atare ne rezervăm dreptul de a reprograma sau anula zborul în orice moment, dacă condițiile meteo nu sunt propice. Echipa HappyCloud nu poate rambursa eventualele costuri cu transportul sau cazarea în cazul anulării sau amânării zborului din cauza condițiilor meteo.

Cap.3 Termeni si conditii- Voucher cadou – condiții de folosire și returnare

3.1. Definiții. Un voucher cadou reprezintă practic un zbor pre-plătit pentru care vă vom emite un document electronic cu un cod unic (numit în continuare voucher), împreună cu factura fiscală aferentă.

3.2. Valabilitate și eligibilitate. Voucherul cadou este valabil 360 de zile din momentul emiterii și se poate folosi o singură dată pentru un zbor cu parapanta în tandem, pe baza prezentării fizice a acestuia sau a codului unic care va fi validat. Voucherul nu este nominal și se poate transfera oricărui pasager care îndeplinește condițiile de la cap. 1

3.3. Achiziție si plata. Voucherul se poate achiziționa online prin completarea formularului numit “voucher cadou” folosind urmatorul link: https://happycloud.ro/voucher-cadou sau de pe una din site-urile noastre: https://zborparapanta.rohttps://zbortandem.rohttps://transylvaniafly.ro

Cap.4 Termeni si conditii – Termeni și condiții de plată

Fie că optați pentru rezervarea directă a unui zbor sau doriți să comandați un voucher cadou aveți la dispoziție pentru achiziția online  două posibilități:

3.3.1. Plata prin transfer bancar (valabilă pentru achiziționarea unui voucher cadou) – Veți primi un email cu termeni si condiții de utilizare, detaliile de plată (IBAN) iar dumneavoastră va trebui să efectuați plata prin transfer bancar, în suma agreată conform tipului de zbor ales și a locației aleasă. Odată confirmată plata veți primi tot pe email voucherul (cu un cod unic) în format electronic împreună cu factura aferentă. Rezervarea zborului decurge conform cap. 2.

3.3.2. Plata prin card (valabilă pentru achiziționarea unui voucher cadou sau a unei rezervări) – Apăsând butonul “plata card” de la finalul formularului de comanda veți fi redirecționat către o pagina securizată de plata prin intermediul partenerilor noștri autorizați.

Cap.5 Politica de livrare și de retur/anulare

5.1. Politica de livrare. După confirmarea plății veți primi pe adresa de email un voucher electronic care va conține un cod unic, precum si detaliile legate de tipul de zbor ales și locația din care se va efectua zborul, în condițiile enunțate la capitolul 3. În cazul plății prin transfer bancar, confirmarea plății o va face clientul final trimițând o copie a ordinului de plată pe adresa office@happycloud.ro Nu este necesar ca banii să fie fizic în contul nostru, veți primi voucherul imediat, pe baza acestei confirmări. În cazul plăților online prin card bancar, confirmarea se face automat. Se va emite factură fiscală pe numele clientului persoană fizică sau al unei societăți comerciale române.

5.2. Politica de retur/anulare a contravalorii voucher-ului. În termenul de valabilitate al voucher-ului (360 zile de la data emiterii) acesta se poate returna, iar clientul va primi în cont contravaloarea integrală a acestuia în următoarele cazuri:

– Au fost făcute 2 programări, clientul final s-a prezentat de fiecare dată la locația și ora stabilite dar de fiecare dată zborul a fost anulat din cauza condițiilor meteo nefavorabile sau a indisponibilității pilotului.

Pentru retur/anularea voucherului vă rugăm să ne trimiteți un email pe adresa office@happycloud.ro cu datele voucherului și motivele pentru care doriți restituirea contravalorii voucherului

După expirarea valabilității voucherului, acesta nu se mai poate returna. Deși nu se poate anula din alte motive, voucherul se poate transfera unei terțe persoane, nefiind nominal.

Cap.6 Termeni si conditii – Siguranța zborului – obligații și răspunderi legale are prestatorului si ale clienților

Când vorbim de siguranța zborului avem în vedere trei aspecte: echipamentul folosit de noi, experiența piloților și alegerea corectă a condițiilor de zbor.

6.1. Echipamentul nostru. Zburăm numai cu echipament certificat și omologat, înțelegând prin aceasta parapantă, seletă cu protecție la impact, cască și pentru un plus de siguranță și o parașută de rezervă adecvată zborului în tandem. Pasagerii pot solicita oricând inspectarea echipamentelor de siguranță (parașută de rezervă, cască, protectorul seletei, etc.)

6.2. Piloții noștri. Toți cei cu care veți zbura în tandem sunt licențiați în zborul cu pasageri sau au calificarea de instructori de parapantă sau piloți tandem parapantă, au minim 8 ani de experiență în zborul cu parapanta și un minim de 1000 zboruri. Pasagerii au dreptul de a solicita oricând licența piloților cu care zboară.

6.3. Alegerea condiției de zbor. Nu vom efectua în zborul cu pasageri manevre periculoase sau în afara anvelopei de zbor a aeronavei și ne vom asigura în permanență că nu vom zbura deasupra zonelor periculoase sau interzise. Dacă condițiile de zbor nu sunt optime ne rezervăm dreptul de a amâna sau chiar anula decolarea în orice moment, la libera discreție a pilotului.

6.4. Limitări de responsabilitate. Cu toate precauțiile enumerate mai sus, ca în orice sport, pot apărea incidente și foarte rar accidente. Decizia de a participa la un zbor cu parapanta în tandem aparține în ultimă instanță pasagerilor  (sau a reprezentanților legali în cazul minorilor) iar aceștia trebuie să își asume implicit și riscurile asociate practicării acestui sport așa cum sunt menționate în acest document. In aceste condiții, compania noastră ca persoană juridică și implicit site-urile https://happycloud.rohttp://zborparapanta.ro si http://www.zbortandem.ro, precum și piloții cu care noi colaborăm ca persoane fizice nu pot fi făcuți responsabili pentru eventualele accidentări ale pasagerilor iar acesta din urmă nu va solicita din partea noastră despăgubiri în caz de accident.

termeni si conditii de zbor cu parapanta
termeni si conditii de zbor cu parapanta