Despre zborul cu parapanta

Află tot ce trebuie să știi despre zbor cu parapanta tandem

Cine poate zbura cu parapanta?

Un Zbor cu parapanta îți este destinat! Încearcă senzația de libertate pe care ți-o oferă zborul în tandem pentru că tot ce iți trebuie este un strop de curaj. Te vei simți în siguranța alături de piloții noștri, licențiați în zborul cu pasager și zburând cu echipament omologat și certificat.

Deși avem mai multe tipuri de zbor din care sa alegi, dacă nu ai mai zburat niciodată iți recomandăm pentru început un zbor de inițiere de la Bunloc. Timpul total necesar este de aproximativ 60 min (inclusiv urcarea și pregătirea zborului) pentru fiecare pasager. Filmarea HD și pozele care vor face amintirea ta memorabila le poți primi după aterizare, prin transfer pe email.

Care sunt limitele de vârsta și greutate ?

Pentru un zbor cu parapanta nu este nevoie de pregătire specială, trebuie doar să poți alerga câțiva pași la decolare și încă câțiva la aterizare, așa cum te va instrui pilotul. Nu avem limită de vârstă, există însă limită de greutate, și noi acceptăm pasageri între 30 și 100 kg. Copiii vor zbura numai cu acordul părinților. Nu uita să îți iei bocanci sau pantofi de munte cu talpă aderentă când vi la zbor și ceva cu mânecă lungă, chiar dacă este vară! Pantalonii lungi sunt de asemenea bineveniți.

De unde „sărim”(a se citi: cum decolăm și cum aterizăm)?

Adevărul este că la parapantă nu sărim, și nici nu ne aruncăm. Mai mult, nu vom avea (aproape) niciodată senzația de cădere în gol, nici măcar la decolare.

Pentru decolare și aterizare trebuie să stăm în picioare si vom alerga câțiva pași. În funcție de direcția și intensitatea vântului, veți alerga mai mult sau mai puțin fără să vă lăsați in fund. Atât de simplu ! Aterizarea este cumva inversul decolării și iarăși vă veți ridica în picioare și veți face câțiva pași.

Ce trebuie să faceți în aer?

În aer veți sta jos, ca pe un scaun (de altfel se cheamă seletă sau ham) și veți fi cameramanul zborului. Așadar misiunea principală va fi să vă bucurați de experiență și să filmați folosind camera noastră video de acțiune. De restul se va ocupa pilotul.