Termeni si conditii

Află despre termeni și condiții minime pentru zborul cu parapanta în tandem.

Te așteptăm la zbor!

termeni si conditii pentru zborul cu parapanta in tandem

 

 1. Termeni si conditii minime pentru pasageri:

 • Pasagerul trebuie sa aibă greutatea cuprinsă între 35-100 kg
 • Nu există limită de vârsta, dar copiii vor zbura numai cu acordul al părințiilor. Al ambilor.
 • Nu este nevoie de o pregătire fizica prealabilă, dar pasagerii trebuie sa fie pregătiți sa facă câțiva pași în alergare pentru decolare și încă câțiva pași pentru aterizare.
 • Echipamentul minim constă in: bocanci sau pantofi sport cu talpa aderentă, pantaloni lungi si bluză cu mâneca lungă (chiar și vara). Iarna, trebuie să vă îmbrăcați adecvat anotimpului, ideal fiind un costum de ski.

2. Termeni si conditii pentru rezervarea unui zbor

 • Un zbor cu parapanta se poate rezerva oricând telefonic, prin email sau direct de pe unul din site-urile noastre, completând un formular de rezervare
 • Plata zborului se va face direct în contul societății noastre  prin transfer bancar sau cash, cu bon fiscal, după zbor.
 • Zborul cu parapanta este strict dependent de condițiile meteo, în special de direcția și intensitatea vântului. Ca urmare, orice rezervare făcută la noi va trebui re-confirmată cu maxim 48 ore înaintea efectuării zborului.
 • Pentru că siguranța dumneavoastră este prioritară pentru noi ne rezervăm dreptul de a reprograma sau anula zborul în orice moment, dacă condițiile meteo nu sunt propice.
 • Echipa Zborparapanta.ro si Zbortandem.ro nu poate rambursa eventualele costuri cu transportul sau cazarea în cazul anulării sau amânării zborului din cauza condițiilor meteo.

3. Siguranța zborului

Când vorbim de siguranța zborului avem în vedere trei aspecte: echipamentul folosit de noi, experiența piloților și alegerea corectă a condițiilor de zbor. 

 • Echipamentul nostru: Zburăm numai cu echipament certificat și omologat, înțelegând prin aceasta parapantă, seletă cu protecție la impact, cască și pentru un plus de siguranță și o parașută de rezervă. 
 • Piloții noștri: Toți cei cu care veți zbura în tandem sunt licențiați în zborul cu pasageri, au ani de experiență în spate și un minim de 800 zboruri cu pasageri.
 • Alegerea condiției de zbor: Dacă condiția de zbor nu este optimă ne rezervăm dreptul de a amâna sau chiar anula decolarea, la libera discreție a pilotului. Nu vom efectua în zborul cu pasageri manevre periculoase sau în afara anvelopei de zbor a aeronavei și ne vom asigura în permanență că nu vom zbura deasupra zonelor periculoase sau interzise.

3. Limitări de responsabilitate

Cu toate precauțiile enumerate mai sus, ca în orice sport, pot apărea incidente și foarte rar accidente. Acestea în special datorită nerespectării de către pasager a indicațiilor pilotului în momentul aterizării și decolării. In aceste condiții, compania noastră și implicit site-urile Zborparapanta.ro si Zbortandem.ro precum și piloții noștri nu pot fi făcuți responsabili pentru eventualele accidentări ale pasagerului iar acesta nu va solicita sub nici o formă despăgubiri în caz de accident.

 

Participând la un zbor cu parapanta în tandem vă exprimati în mod tacit citirea și acceptarea acestor termeni și condiții de zbor