Cursuri

Governador ValadaresCurs de zbor cu parapanta pentru începători și piloți licențiați

Bun venit la noua ta pasiune !

La noi poți alege cursul de zbor care ti se potrivește cel mai bine: Pilot pentru o zi - pentru o zi de test; cursul de inițiere (modul de 7 zile) și curs de zbor cu parapanta pentru avansați și curs de zbor termic. Citește mai jos despre fiecare.

curs de zbor cu parapanta pentru începători și piloți licentiați

1. Pilot pentru o zi !

Dacă nu ești convins că zborul cu parapanta este pentru tine, încearcă-ți puterile pentru o zi de test. Te vei familiariza cu echipamentul. Vei învăța să stăpânești aripa în gonflaj la sol. Îți vom arăta cum se decolează și cum se aterizează, iar dacă totul decurge conform planului vei avea șansa să zbori singur de pe un deal mic. Prețul este pe măsură de mic, iar distracția este garantată!

2. Cursul de inițiere in parapanta (7 zile de zbor)

Nu îți vom vinde iluzia că după 7 zile de curs de zbor cu parapanta vei fi pilot ! Ce îți promitem (și ne ținem de cuvânt) este că la sfârșitul acestui modul de curs vei fi familiar cu echipamentul, vei învăța controlul aripii la sol, și mai ales vei zbura de pe dealuri cu înălțimi de maxim 5o m. Mai mult decât atât, vei fi capabil sa faci viraje de maxim 90 grade. Vei ateriza într-o zonă delimitată, vei învăța să decolezi cu fața la aripă dar și cu spatele la ea, într-un cuvânt să controlezi la perfecție parapanta atât pe sol cât și în aer. Cursul de inițiere este un pas necesar și important în vederea obținerii licenței de pilot de parapantă. Reține că modul nostru de lucru este de a avea un modul intensiv, dacă vremea ne va permite. Așadar fi pregătit pentru o săptămână la Brașov sau  undeva într-o tabără de zbor.

3. Cursul de zbor cu parapanta pentru avansați (ParaPro 3)

Este un curs de zbor care se adresează numai celor care au terminat cu succes cursul de inițiere. Cursul de avansați se va termina cu examenul de licență pentru pilot de parapantă. Cerințele minime pentru licențiere sunt de 10 ore de zbor din  cel puțin 40 decolări și aterizări.

Împreună cu noi vei deprinde tainele zborului la înălțime, dar vei avea parte și de o pregătire teoretică adecvată. Locurile de zbor pe care le vom alege pentru acest nivel sunt dealurile din jurul Brașovului cu diferențe de nivel de 500 m sau mai mult. La partea practica vei învăța: cum se gestionează zborul la înălțime, manevre de siguranța, aterizarea obstaculată, folosirea sistemului de speed, rezolvarea potențialelor incidentelor și multe altele. Legat de partea teoretica vei învăța noțiuni de meteorologie, navigație și legislație aeronautică.

curs de zbor cu parapanta

Sa ne cunoastem...